Cursussen Taijiquan & Qigong in Groningen

Op deze pagina vind je het huidige aanbod cursussen Taijiquan en Qigong in Groningen. Naast doorlopende lessen bied ik aan het begin van het seizoen cursussen Qigong (Chi Kung) en Taijiquan (Tai Chi) aan. Bij de cursussen is (online) cursusmateriaal inbegrepen. Van de meeste oefeningen is videomateriaal beschikbaar zodat na de cursus ook zelfstandig geoefend kan worden. Echter, wanneer je Taijiquan of Qigong wilt leren kost dit vele jaren beoefening onder leiding van een docent. De cursus vormt een basis waarop we in de doorlopende groepen verder kunnen werken. 

Op het moment dat er geen nieuwe cursussen starten is het altijd mogelijk om in te stromen bij één van de huidige cursussen of doorlopende groepen. Kijk bij lessen voor de doorlopende groepen.

Deelname

Ben je geïnteresseerd in deelname aan één van de cursussen of doorlopende groepen, stuur dan een bericht via het contactformulier of naar matthias.t.broek@gmail.com.

Taijiquan

Maandag 3 februari t/m 20 april 19.00 – 20.30 (m.u.v. 10 februari en 13 april)

Kosten voor de cursus zijn €90,- (10 lessen)

Locatie: De Witte Schuit, Timpweg 3 in Groningen, Studio 3

Op een ander moment instromen dan na de start van de cursus is mogelijk. De les wordt voortgezet in een doorlopende groep na de cursus. Een proefles is gratis.

Cursusinhoud

In de introductiecursus behandel ik de basis van Taijiquan (zie Taijiquan). Daarin wordt het eerste deel van de Yangstijl 37-vorm, Ji Ben Gong van de korte vorm en push hands oefeningen behandeld.  

Let op: Taijiquan is een uitstekend middel om aan je gezondheid te werken. Echter is het geen revalidatiesport zoals vaak ten onrechte wordt gedacht of wordt beoefend. Klassieke stijl Taijiquan vraagt veel van de beoefenaar en vereist daarom ook een gezond lichaam in de basis. Het is echter wel mogelijk om te kijken hoe je met een huidige klacht (bijv. knie) Taijiquan kan beoefenen. Vraag bij twijfel naar de mogelijkheden.

 

 

Qigong

Vanaf 13 februari start er een Qigonggroep in centrum de Poort, locatie Friesestraatweg 31. Er zijn wekelijks lessen waarin ik alle qigong-series en principes over een langere periode behandel. De groep start met een introductiecursus van 8 lessen.

Cursusinhoud

In de introductiecursus gaan we oefenen met de Ji Ben Qigong (zie Qigong). Daarnaast leer je een reeks stretching- en ademhalingsoefeningen. In de cursus komt tevens theorie en filosofie van het Taoïsme en Neigong aan bod. Daarin zal ik uitleggen welke plek gezondheid heeft binnen de spiritualiteit. Na de cursus gaat de les door als een doorlopende groep waarin we verder gaan werken met Neigong.

Praktische informatie

Donderdag 13 februari t/m 9 april (m.u.v. 5 maart) van 19.00 – 20.30. Kosten voor de cursus zijn €80,- (8 lessen)

Op een ander moment instromen dan na de start van de cursus is mogelijk. Een proefles is gratis. 

Locatie: Cursuscentrum de Poort, locatie Friesestraatweg 31 in Groningen

Let op: Qigong is een uitstekend middel om aan je gezondheid te werken. Echter is de belangrijkste reden om Qigong te beoefenen de kennis en kunde achter Qigong te willen begrijpen. De stijl die ik hanteer is gericht op de Taoïstische filosofie. Dit houdt ook in dat de beoefening (zeer) intens kan zijn. Voor het beoefenen van deze stijl Qigong is het van belang dat je relatief gezond bent. Vanwege het sterke energiewerk is het af te raden om te oefenen tijdens zwangerschap, ziekte (bijv. burn-out) of bij sterk psychische klachten. Milde fysiek en psychische klachten vormen geen problemen voor de training. Vraag bij twijfel naar de mogelijkheden.