Cursussen Taijiquan & Qigong in Groningen

Op deze pagina vind je het huidige aanbod cursussen Taijiquan en Qigong in Groningen. Naast doorlopende lessen bied ik aan het begin van het seizoen cursussen Qigong (Chi Kung) en Taijiquan (Tai Chi) aan. Bij de cursussen is (online) cursusmateriaal inbegrepen. Van de meeste oefeningen is videomateriaal beschikbaar zodat naast de cursus ook zelfstandig geoefend kan worden. De cursus vormt een basis waarop we in de doorlopende groepen verder kunnen werken. 

Op het moment dat er geen nieuwe cursussen starten is het altijd mogelijk om in te stromen bij één van de huidige cursussen of doorlopende groepen. Kijk bij lessen voor de doorlopende groepen.

Deelname

Ben je geïnteresseerd in deelname aan één van de cursussen of doorlopende groepen, stuur dan een bericht naar matthias.t.broek@gmail.com.

Taijiquan

Maandag 3 februari t/m 20 april 19.00 – 20.30 (m.u.v. 10 februari en 13 april)

Kosten voor de cursus zijn €90,- (10 lessen)

Locatie: De Witte Schuit, Timpweg 3 in Groningen, Studio 3

Op een ander moment instromen dan na de start van de cursus is mogelijk. De les wordt voortgezet in een doorlopende groep na de cursus. Een proefles is gratis.

Cursusinhoud

In de introductiecursus behandel ik de basis van Taijiquan (zie Taijiquan). Daarin wordt het eerste deel van de Yangstijl 37-vorm, Ji Ben Gong van de korte vorm en push hands oefeningen behandeld.  

Let op: Klassieke stijl Taijiquan kan intensief zijn en gaat niet goed samen met gewrichtsklachten. Deze stijl vereist een gezond lichaam in de basis. Taijiquan is niet per se een middel om gezondheidsklachten te verhelpen. Het is echter wel mogelijk om te kijken hoe je met een huidige klacht (bijv. knie) Taijiquan kan beoefenen. Vraag bij twijfel naar de mogelijkheden.

 

Qigong

Er is op het moment geen cursus Qigong. Heb je interesse in lessen Qigong laat dan een bericht achter. Dan laat ik je weten wanneer er een nieuwe groep start. De volgende cursus start waarschijnlijk in september 2020.

Let op: Voor het beoefenen van deze stijl Qigong is het van belang dat je relatief gezond bent. Vanwege het sterke energiewerk is het af te raden om te oefenen tijdens zwangerschap, ziekte (bijv. burn-out) of bij sterk psychische klachten. Milde fysieke en psychische klachten vormen geen problemen voor de training. Vraag bij twijfel naar de mogelijkheden.